SRT 232 Orteză pentru rotaţie externă a braţului la 90°, TRIAFLIP

Orteză pentru rotaţie externă a braţului la 90°, TRIAFLIP
Cod: SRT 232

Indicaţii
Se utilizează în chirurgia plastică şi reparatorie, ortopedie, postoperator, după traumatisme ale umărului şi braţului, fracturi la nivelul articulaţiei scapulohumerale.

Descriere
Orteza este realizată din 3 componente:

• pernă de rotaţie a braţului, din spumă poliuretanică, acoperită cu material textil. Fixarea pernei de rotaţie la nivelul abdomenului se face cu o centură de poziţionare prevăzută cu o cataramă pentru reglaj

• suport de braţ, format dintr-o singură componentă care susţine braţul la nivelul pernei și este prevăzut cu o bandă de susţinere reglabilă

• bandă de fixare suplimentară (opţională).

Orteza poziţionează și fixează braţul, în rotaţie externă, la 90° faţă de planul frontal al corpului, cu ajutorul pernei de susţinere. Ansamblul are posibilitatea de îndepărtare a pernei de rotaţie, iar dispozitivul ortopedic SRT 232 poate avea astfel, 2 utilizări:

• de fixare în adducţie și rotaţie externă, la 90° faţă de planul frontal al corpului

• suport pentru braţ şi antebraţ (SRT 208). Datorită celor 2 benzi de fixare (banda de susţinere reglabilă și banda de fixare suplimentară), suportul nu permite abducţia braţului şi rotaţia externă.

Se poate utiliza atât pe stânga cât și pe dreapta. Închiderea se face cu scai.

Compoziţie
Pernă de rotaţie: spumă poliuretanică (burete) acoperită pe ambele părţi cu material textil: poliester - 50%, poliamidă - 50%.
Suport de braţ: spumă poliuretanică (burete) acoperită pe ambele părţi cu material textil: interior - bumbac 100%, exterior - poliamidă 100%.

Mărimi disponibile
Mărime universală

  • pernă de rotaţie externă a braţului la 90°

  • după îndepărtarea pernei de abducţie, dispozitivul ortopedic devine suport pentru braţ şi antebraţ
    (SRT 208)

Comments are closed